Artykuły z kategorii przemysł i energetyka

Zalety pakowania próżniowego

2020-04-02
Żywność pakowana próżniowo dłużej zachowuje termin przydatności, nie wysycha i nie psuje się. Coraz częściej korzystamy z tej metody również w domach.

Różne rodzaje metod spawania

2020-04-02
Odpowiedni dobór metody spawania w dużej mierze zależy od rodzaju spawanego materiału i jego przeznaczenia.

Skup surowców wtórnych – szkła, plastiku i makulatury

2023-02-20
Zastanawiasz się, co zrobić z niepotrzebnym plastikiem, szkłem lub makulaturą? Dowiedz się więcej o skupie surowców wtórnych! Sprawdź ceny i udaj się do punktu!

Jak wybrać dobry olej silnikowy?

2023-02-17
Dobry olej silnikowy zapewnia płynną prace jednostki napędowej. Jakie smarowanie wybrać do auta? Kliknij, przeczytaj nasz poradnik i ciesz się bezpieczeństwem.

Recykling surowców wtórnych

2023-02-22
Posiadasz niezdatne surowce wtórne? Chcesz się ich pozbyć? Przeczytaj, na czym polega recykling tworzyw sztucznych i czym się różni od utylizacji odpadów!

Blachy perforowane we wnętrzarstwie i budownictwie

2020-07-14
Blachy perforowane są dzisiaj między innymi wykorzystywane we wnętrzarskie i budownictwie, do tworzenia pięknych tarasów.

Aromaty spożywcze - ich rodzaje i zastosowanie

2020-04-02
Szerokie zastosowanie zarówno naturalnych i sztucznych aromatów spożywczych sprzyja wykorzystywaniu ich w wielu gałęziach przemysłu spożywczego.

Dźwigi osobowe – czym mogą wyróżniać się nowoczesne windy?

2020-04-29
Popularne windy wykorzystywane w charakterze dźwigów osobowych mogą być wyposażone w funkcjonalne systemy, a dodatkowym atutem jest ich estetyczny wygląd.

Wózki widłowe – jak radzić sobie z najczęstszymi awariami?

2020-04-02
Awaria wózka widłowego może nastąpić z różnych przyczyn. Gdy do niej dojdzie najlepszym rozwiązaniem jest skorzystanie z usług doświadczonych serwisantów.

Rzeźnik- wędliniarz. Istota zawodu

2020-04-02
Zawód rzeźnika-wędliniarza to ciężka praca, która wymaga dużej sprawności fizycznej, szybkości, cierpliwości oraz rozwiniętych zmysłów węchu, smaku i dotyku.
Newsletter