Czy wiesz, że boczniak to grzyb, który jest niezwykle cennym źródłem białka? Stosowany jest głównie przez wegetarian i wegan, jednak może pojawić się w każdej diecie. Pyszny, mięsisty po przygotowaniu, bardzo przypomina pierś kurczaka. Jego skład odżywczy to głównie wyjątkowe minerały, takie jak potas czy cynk. Włącz go do swojej diety lub oferty w sklepie spożywczym. Kupisz go od producenta Jodko FW.
Jodko FW – poznaj producenta grzybów
Piszemy dziś o rodzinnej firmie wielobranżowej, która na rynku istnieje już ponad 20 lat. To stabilne przedsiębiorstwo z długą historią i doświadczonymi pracownikami. Prowadzi przede wszystkim produkcję pieczarki białej i brązowej na łącznej powierzchni przekraczającej 3,5 tysiąca metrów kwadratowych. Swoje wyroby eksportuje do krajów Unii Europejskiej, najczęściej są to Niemcy oraz Belgia. Nowoczesny tabor samochodowy pozwala przewozić grzyby w idealnych dla nich warunkach. Dzięki temu pozostają one świeże przez długi czas po postawieniu ich na między innymi sklepowych półkach. Firma Jodko FW dba o jakość wyrobów, stąd między innymi normy PN-EN ISO 9001:2001 oraz DS.3027 E:2002, jakimi może się pochwalić.
Jak powiedział jeden z pracowników opisywanego zakładu,
skupiamy się na tym, aby nasze produkty były przede wszystkim wysokiej jakości, pełne zdrowia, witamin i składników odżywczych. Dokładamy wszelkich starań do tego, aby wykorzystywać jak najmniejszą ilość nawozów, za co jesteśmy cenieni w Europie.
Boczniak – dlaczego warto go jeść?
Pieczarki nie są jedynymi grzybami w ofercie firmy Jodko FW. Boczniaki to kolejny produkt, jakim przedsiębiorstwo może się pochwalić. Są szczególnie polecane osobom z wysokim cholesterolem i poziomem cukru, bo spożywane regularnie mogą go obniżyć. Co więcej, grzyby te są cennym źródłem wielu witamin i składników odżywczych. Jako jedne z nielicznych mają dużą ilość zdrowego białka. Co więcej, po przygotowaniu mają strukturę, która może przypominać pieczoną lub smażoną pierś kurczaka. Stąd często wybierane są przez wegetarian.