W ostatnich latach wyraźnie widać trend powrotu do korzeni i oryginalnych rozwiązań. Polacy stawiają na naturę i wybierają produkty pozbawione sztucznych dodatków i poprawiaczy smaku. Chcesz kupić tradycyjny chleb pszenny, pieczywo wieloziarniste lub bułki grahamki? Nie wyobrażasz sobie śniadań bez aromatycznych bagietek lub słodkawych chałek? Odwiedź wrocławską piekarnię Dobry Chleb i zasmakuj w wyrobach opartych na oryginalnych recepturach.
Tajemnica produkcji chleba
Chleb oraz pozostałe pieczywo stanowi podstawę śniadaniowego i kolacyjnego menu w całej Europie. Bardzo często bułki czy kromki chleba stanowią również dodatek do obiadu – zagryza się nimi chociażby niektóre zupy. Wybór konkretnego rodzaju mąki, a także specjalnych dodatków warunkuje smak powstałego wyrobu i to niejednokrotnie w znacznym stopniu. Wpływa również na ilość składników odżywczych. Najwięcej ich zawiera ciemny chleb razowy, w którego składzie znajdują się otręby. Produkty pszenne wyrabia się z oczyszczonej mąki, są więc lekkostrawne. Pośrodku plasuje się pieczywo żytnie, które stanowi bogatsze źródło błonnika od pieczywa pszennego.
Wszystkim osobom, które nie gustują w lekko plastikowym smaku foliowanych pieczyw, dostępnych powszechnie w marketach, naprzeciw wychodzi piekarnia Dobry Chleb z Wrocławia, oferująca zarówno chleb pszenny, jak i żytni, a także wieloziarnisty. W ofercie znajduje się ponadto świeża bułka tarta. Wszystkie wypieki powstają w oparciu o oryginalne receptury. Jakość to najważniejsza wytyczna, jaką kieruje się to rodzinne przedsiębiorstwo.
Więcej niż pieczywo
Dobry Chleb zajmuje się jednak nie tylko produkcją pieczywa. Obok chleba wieloziarnistego znaleźć tutaj można również przepyszne, mięciutkie, lukrowane pączki z aksamitnym, czekoladowym wypełnieniem lub nadzieniem z marmolady czy dżemu – wprost idealne do przedpołudniowej kawy w miłym towarzystwie. Na amatorów słodkich wypieków czekają również aromatyczne drożdżówki, których smakiem można delektować się w przerwie na lunch, a także podczas szkolnej przerwy. Piekarze dbają o podniebienia swoich klientów, dlatego w ofercie znajdują się wypieki z różnymi dodatkami, między innymi makiem, serem, budyniem, cynamonem, dżemem, bitą śmietaną, marmoladą czy owocami. Warto spróbować wszystkich rodzajów. Dzięki korzystaniu z wyłącznie świeżych i naturalnych składników można mieć pewność, że dostępne w codziennym asortymencie świeże drożdżówki zachwycą swoim niepowtarzalnym smakiem i aromatem nawet najbardziej wybrednych amatorów słodkości. Doświadczeni piekarze dbają również o perfekcyjny wygląd swoich wyrobów. Wszystko to w połączeniu z miłą, uśmiechniętą obsługą sprawia, że zadowolonych konsumentów wciąż przybywa.