Przygotowywanie dań dla siebie lub swojej rodziny to nie tylko zakup produktów i połączenie ich zgodnie z przepisem. Warto zwrócić uwagę na dodatki w postaci przypraw, które nadają aromatu każdemu z dań. Przetestuj SVAŃSKĄ SÓL, którą kupisz w firmie Kastor i przekonaj się, jaka jest ona uniwersalna, a zarazem dodająca gruzińskiego charakteru.
Jakie znaczenie w potrawach mają przyprawy?
Od wieków ludzie stosowali różnego rodzaju przyprawy i zioła podczas gotowania i przyrządzania sobie posiłków. Zwiększają one aromat i polepszają smak. Dla różnych kuchni przypisuje się odmienne ich rodzaje. W przypadku gruzińskiej wersji bardzo duże znaczenie ma tak zwana SVAŃSKA SÓL, która zawiera w sobie klasyczną, drobnoziarnistą sól, a także czosnek suszony, kolendrę, kozieradkę, kurkumę oraz paprykę chili.
Niektóre ze składników zwiększają odporność, pobudzają trawienie, obniżają ciśnienie tętnicze czy nawet uspakajają. Mają wiele zalet nie tylko w kwestii smakowej, ale również na pozytywne działanie i funkcjonowanie narządów w ciele człowieka.
Do jakich dań można wykorzystać sól z ziołami?
SVAŃSKA SÓL jest na tyle uniwersalna, że można stosować ją do całej gamy potraw, takich jak zupy, sosy, marynaty, mięso, ryby, sałatki, warzywa, kanapki itp. Jeśli lubisz eksperymentować w kuchni, możesz kupić opakowanie ważące 160 g bezpośrednio w firmie Kastor, a także w sklepach sieci EUROSPAR, LEWIATAN i wielu innych i stosować ją do swoich ulubionych potraw zamiast zwykłej soli. SVAŃSKA SÓL nadaje potrawom zarówno lekko pikantny smak, jak i niezwykły aromat charakterystyczny dla kuchni gruzińskiej. Warto ją dodawać do jedzenia w okresie zmniejszonej odporności czy przy chęci otrzymania aromatycznych potraw.