Browary rzemieślnicze cieszą się rosnącą popularnością na terenie całego kraju, a różnego rodzaju piwa rzemieślnicze są chętnie wybierane przez konsumentów. Browar Pilsweizer jest zlokalizowany na terenie Ziemi Grybowskiej, czyli regionu słynącego od wielu lat z warzenia piwa. Piwa rzemieślnicze powstają z wykorzystaniem tradycyjnych metod fermentacji, dzięki czemu mają niepowtarzalny smak, którego nie znajdziemy w przypadku popularnych piw.
Naturalne piwa niefiltrowane
Osoby szukające bogatego smaku piwa i silniejszego aromatu niż w przypadku większości piw, powinny zainteresować się naturalnymi piwami niefiltrowanymi. Tego rodzaju piwa charakteryzują się dużą gęstością, co pozwala na dłuższe delektowanie się aromatem chmielu i drożdży, co nie jest możliwe w przypadku piwa z długą datą ważności. Browar Pilsweizer zajmuje się produkcją naturalnych piw według tradycyjnych receptur. Właściwe połączenie składników, z których powstanie piwo nie jest łatwe, zwłaszcza że nie tylko użyte składniki, ale również sposób fermentacji czy przechowywania wpływa na ostateczny smak danego trunku. W przypadku piw naturalnych znajdziemy szeroki wybór różnych rodzajów oraz smaków piwa.
Piwa dedykowane konkretnym regionom
W ofercie Browaru Pilsweizer znajdziemy tradycyjne piwa dedykowane różnym regionom Polski. W różnych regionach kraju przez wieki powstawało trochę inne piwo, a uchwycenie tych różnic pozwala na stworzenie wyjątkowych piw dedykowanych, które mają unikalne cechy kojarzące się z danym regionem. Każde regionalne piwo jest wyjątkowe i jest warzone z najwyższej klasy składników. Dodatkowo Browar Pilsweizer dba o wygląd butelek, w których znajduje się piwo. Odpowiednia butelka pozwoli na wygodne transportowanie i przechowywanie piwa, a także będzie ozdobą. Różny kolor butelek dodatkowo umożliwia rozróżnianie różnego rodzaju piwa, co jest szczególnie przydatne dla osób lubiących raczyć się różnymi trunkami w zależności od aktualnych chęci.
Tradycja warzenia piwa
Osoby ceniące piwa rzemieślnicze, znaczną wagę przykładają do tego, czy dany trunek był ważony zgodnie z tradycyjnymi recepturami. Dobranie odpowiednich składników w połączeniu ze sprawdzonymi metodami warzenia, pozwala stworzyć wyjątkowe piwo rzemieślnicze, które trafi w gusta piwoszy. Tradycyjna receptura i nietuzinkowe składniki, to klucz do stworzenia wyjątkowego piwa. W przypadku Browaru Pilsweizer trunki są przygotowywane w tradycyjny sposób, zgodny z charakterystyką regionu, z którego dane piwo pochodzi. Wszystkie procesy produkcyjne przebiegają pod ścisłym nadzorem.