Zgodnie z tym, co mówi Światowa Organizacja Zdrowia, każdy z nas powinien jeść każdego dnia przynajmniej 400 gramów warzyw i owoców. To dość spora ilość, a więc warto zadbać o to, aby były one jak najlepsze. Dlatego osoby prowadzące sklepy i inne firmy sprzedające owoce i warzywa powinny zaopatrywać się w nie w najlepszych miejscach – takich jak np. Hurtownia Warzyw i Owoców Szymkowiak.
Hurtownia Warzyw i Owoców Szymkowiak działa od ponad 20 lat!
Hurtownia Warzyw i Owoców to firma prowadzona przez Jarosława Szymkowiaka. Oferuje ona sprzedaż hurtową owoców i warzyw. Już od 1998 roku zajmuje się zaopatrywaniem sklepów, marketów, restauracji, hoteli, jak i placówek edukacyjnych w najlepszej jakości warzywa i owoce. Może się ona pochwalić sporym gronem stałych klientów, a to wszystko dlatego, że to jedno z niewielu miejsc w Poznaniu, które zawsze zapewnia doskonałą świeżość owoców i warzyw. Co więcej, mimo że Hurtownia Warzyw i Owoców Szymkowiak znajduje się w województwie wielkopolskim, to warto tutaj zaznaczyć, że jej usługi kierowane są także do firm z innych części Polski.
Chcesz mieć pewność, że Twoi klienci będą kupowali jedynie świeże owoce i warzywa? W takim razie zdecyduj się na współpracę z Hurtownią Warzyw i Owoców Szymkowiak z Poznania. Oto kilka najważniejszych zalet tego rozwiązania:
- masz pewność, że zarówno owoce, jak i warzywa będą naturalnie smaczne – bez niepotrzebnych i szkodliwych dodatków,
- możesz liczyć na szeroki wybór warzyw i owoców,
- nie musisz zawracać sobie głowy dostawą – firma tym się zajmie,
- kupując większe ilości, możesz liczyć na atrakcyjne ceny.
Dlaczego spożywanie warzyw i owoców jest tak ważne?
Nie bez powodu od małego wpajano nam, że trzeba jeść owoce i warzywa, ponieważ to samo zdrowie. Zawierają one wiele cennych witamin, składniki mineralne, a także błonnik pokarmowy. To wszystko jest niezbędne, aby nasz organizm mógł prawidłowo funkcjonować.
Jak informuje nas właściciel hurtowni Szymkowiak, warzywa i owoce mają najwięcej witaminy C, są jednym z lepszych źródeł karotenu, a ponad mają także witaminy z grupy B. Witamina C to właśnie ona ma wpływ na zwiększenie odporności organizmu, a więc po owoce i warzywa powinniśmy sięgać zwłaszcza jesienią i zimą, kiedy nasze organizmy zmagają się z wieloma różnymi infekcjami.
Jednak to nie wszystkie zalety tej witaminy. Ma ona także pozytywny wpływ na przemianę materii, jest potrzebna do wytwarzania tkanki łącznej kości, chrząstek, jak i również zębów. Największe ilości witaminy C możemy znaleźć w kapustach, kalafiorach, truskawkach, a także owocach cytrusowych. Niemniej ważnymi składnikami owoców i warzyw są karoten i błonnik. Ten pierwszy znajdziemy przede wszystkim w marchewkach, sałacie, szpinaku, czy zielonym groszku. Błonnik pokarmowy natomiast zawierają takie owoce i warzywa jak jabłka, maliny, kukurydza, jak i również rośliny strączkowe.