Cztery powody, dla których warto jeść jabłka
2020-04-29

Jabłka to owoce w naszym kraju niezwykle popularne. Wśród odmian różnych pod względem smaku każdy znajdzie swoją ulubioną. Dlaczego jednak warto je jeść?
Jak wybrać salę na wesele?
2020-07-17

Wybór sali weselnej jest bez wątpienia bardzo ekscytującym momentem. Zwrócić uwagę warto na kilka elementów, od których zależeć może zadowolenie pary młodej.
Jak ciekawie ozdobić tort?
2020-04-02

Przygotowanie domowego tortu to nic trudnego! Z naszymi wskazówkami wypiek będzie prezentował się idealnie!
Aromaty spożywcze - ich rodzaje i zastosowanie
2020-04-02

Szerokie zastosowanie zarówno naturalnych i sztucznych aromatów spożywczych sprzyja wykorzystywaniu ich w wielu gałęziach przemysłu spożywczego.
Rzeźnik- wędliniarz. Istota zawodu
2020-04-02

Zawód rzeźnika-wędliniarza to ciężka praca, która wymaga dużej sprawności fizycznej, szybkości, cierpliwości oraz rozwiniętych zmysłów węchu, smaku i dotyku.
Jaja z chowu ekologicznego – czy warto je kupować?
2020-04-02

Tendencja do produkcji zdrowej żywności dotarła również do producentów jaj, którzy coraz częściej decydują się na ekologizację hodowli. Na czym ona polega?
Najlepsza jakość mięsa i wędlin w Gołdapi.
2020-04-02

Mięso stanowi ważny składnik codziennej diety. Jakie są jego rodzaje oraz gdzie kupić towar najlepszej jakości?
Ciekawe pomysły na smaczne dania z pieczarek.
2020-04-29

Dania z pieczarek są smaczne, zdrowe i proste do przygotowania. Dzięki naszym poradom, pomysł na obiad znajdzie się sam.
Jaki miód jest najlepszy dla dziecka?
2020-04-29

Dzieci uwielbiają miód, jednak nie wszystkie rodzaje są dla nich odpowiednie. Niektóre odmiany są gorzkawe i zbyt intensywne w smaku. Który miód wybrać?
Pierogarnia, czyli tradycyjne, polskie smaki w wyjątkowym wydaniu
2020-04-29

Pierogi są jednym z najważniejszych punktów kuchni polskiej. Warto spróbować ich w różnym wydaniu – dobrym pomysłem będzie zamówienie ich w dobrej pierogarni.