Baza wiedzy dla małych i średnich firm

Na co zwrócić uwagę podczas doboru wózka inwalidzkiego?

2020-08-25
W zakresie wózków inwalidzkich wyróżniamy wózki manualne oraz z napędem elektrycznym – ich dobór jest zależny od sprawności manualnej danej osoby.

Jak poprawnie eksploatować kompresor tłokowy?

2020-08-26
Zastanawiasz się czy właściwie używasz kompresora w swoim zakładzie? Poznaj nasze wskazówki, aby cieszyć się długą żywotnością i bezawaryjnością urządzenia.

Jakie krzewy sadzić w cieniu?

2020-08-26
Masz w ogrodzie głównie cień i boisz się, że żaden krzew nie urośnie bez słońca? Zajrzyj tutaj i poznaj nasze propozycje na zacienione stanowiska! Sprawdź!

Pomoc radcy prawnego w zakresie funduszy unijnych

2020-08-31
Doradca prawny to osoba, która ukończyła studia prawnicze i świadczy usługi prawne. Podpowiadamy, kiedy pomoc doradcy prawnego może być niezbędna.

Jak skompletować wyposażenie BHP dla swojego pracownika?

2020-08-26
Odpowiednie wyposażenie pracownika to obowiązek pracodawcy. Jakie elementy odzieży ochronnej i roboczej należy zakupić? Zobacz nasze sprawdzone porady!

Odgrzybianie klimatyzacji – jak i w jakim celu się to robi?

2020-08-26
Odgrzybianie klimatyzacji jest obok jej napełniania podstawowym działaniem, mającym zapewnić sprawność tego układu. Zobacz, w jaki sposób się to wykonuje.

Właściwa eksploatacja urządzeń gastronomicznych

2020-08-26
Aby urządzenia gastronomiczne służymy nam przez długi czas, warto przestrzegać podstawowych zasad. To przełoży się na żywotność i funkcjonalność sprzętów.

Odrobina luksusu dla każdego

2021-11-24
Organizacja imprezy w restauracji to oszczędność czasu i możliwość degustacji pysznych dań. Sałatki, desery i smakowite dania główne, czego można chcieć więcej

Tapeta - efektowny sposób na odświeżenie wyglądu wnętrza

2020-08-26
Tapety często stosowane są w aranżacji ścian. Ich przyklejanie to dość mozolny proces, przy którym przyda się wiedza lub pomoc fachowców.

Jak powinna prezentować się profesjonalna obsługa kelnerska?

2020-09-03
Ubiór obsługi kelnerskiej powinien być uzależniony od kilku czynników takich jak np. renoma lokalu oraz jego wystrój. Jak wygląda klasyczny uniform kelnera?
Newsletter