Każdy na pewno miał w życiu chwilę, w której miał ochotę zjeść coś dobrego, nie zważając na kalorie. Często wybierane są wtedy dania takie jak burgery, frytki czy właśnie kebab. Stanowi on jeden z najbardziej popularnych potraw, które dostępne są w restauracji Kebab Sułtan. Sprawdź, czym powinien charakteryzować się najlepszy z nich?
Cechy dobrego kebabu – na co zwrócić uwagę?
Oczywiście dla każdego jasne jest, że wysokojakościowe dania muszą być przygotowywane ze świeżych i dobrych składników. Tak samo jest w przypadku kebabu, który stosunkowo nie składa się z wielu produktów, niemniej jednak powinny one być dobrze wyselekcjonowane. Pita musi być ciepła, jednak nieprzegrzana. Najlepiej jest podpiec ją chwilę przed podaniem.
Jakość mięsa jest kolejną i bardzo ważną kwestią, jeśli chodzi o kebab. W zależności od lokalu do wyboru jest kurczak, baranina lub wołowina. Wszystko zależne jest od gustu. Do całego dania podawane są również warzywa i sosy, które wbrew pozorom sprawiają, że cały posiłek jest smaczny oraz soczysty.
Smaczny wegetariański kebab
W restauracjach nieustannie pojawiają się nowe pozycje, jeśli chodzi o dania wegetariańskie. Nic dziwnego, że również kebab jest w takiej wersji, co powoduje, że także i ludzie niejedzący mięsa mogą rozkoszować się smakiem tego posiłku. W lokalu Kebab Sułtan wersja bez mięsa zawiera dużą ilość surówek, fetę, oliwki oraz papryczki chili. Wszystko zamknięte jest w chrupiącej picie oraz z dodatkiem specjalnych sosów. Połączenie sprawia, że chce się wracać do tego smaku.