Wyroby cukiernicze zazwyczaj produkowane są z tajemniczych, przekazywanych z pokolenia na pokolenie przepisów. Zasługa idealnego smaku leży w nieustannym udoskonalaniu proporcji składników i ich jakości. Zakład Cukierniczy Wypiek Obwarzanków od 16 lat oferuje swoim klientom Pułtuskie Obwarzanki, charakteryzujące się specjalnym przygotowywaniem ciasta i smażeniem. Poznaj tajniki regionalnego przysmaku.
Jak produkowane są obwarzanki?
Niezależnie od tego, jakie produkty są wytwarzane w zakładach cukierniczych, warto mieć na uwadze, że ich ostateczny smak zależy poniekąd od jakości początkowych składników. W Przypadku obwarzanków wykorzystuje się jajka, mąkę oraz cukier. Jeśli będą one pochodzić od zrównoważonych gospodarstw ich wartości odżywcze i smak również będą niepowtarzalne. Warto o tym pamiętać nawet jeśli przygotowujemy jakieś wypieki w domowym zaciszu.
Specjaliści z Zakładu Cukierniczego Wypiek Obwarzanków stawiają duży nacisk na odpowiednie wyrabianie ciasta. Na podstawie staropolskiej receptury mają swoje techniki, które przyczyniają się na miękkiej konsystencji wyrobów. Na trzecim etapie dochodzi do ręcznego formowania kształtu obwarzanków. Niemniej ważna jest także końcowa czynność, a mianowicie obróbka termiczna. Polega na parzeniu oraz pieczeniu w specjalnie do tego przystosowanym piecu.
Obwarzanki idealne na śniadanie i przekąski w ciągu dnia
Pracownik Zakładu Cukierniczego Wypiek Obwarzanków informuje:
nasze produkty idealnie sprawdzą się na różne uroczystości. Sprzedajemy je dla prywatnych klientów, ale także w hurcie dla większych firm, które chcą ugościć swoich gości w hotelu wyśmienitym smakiem.
Zbilansowane posiłki to podstawa przy zdrowym odżywianiu się. Ilość regularnych dań w ciągu dnia jest bardzo ważna. Niestety nie zawsze mamy możliwość przygotowania jedzenia w domowym zaciszu. Obwarzanki będą idealne zarówno na poranne śniadanie, do kawy, jak i jako przekąska w trakcie zabieganego tygodnia dla każdego członka rodziny.