Sposób odżywiania ma kluczowy wpływ na nasze zdrowie i codzienne samopoczucie. Posiłki, w których nie brakuje chemicznych dodatków i ulepszaczy, w efekcie może prowadzić do pogorszenia się stanu naszego zdrowia, do problemów z układem pokarmowym i trawiennym. Szczególnie istotne jest zwrócenie uwagi na spożywane mięso. Sprawdź, jak Zakład Przetwórstwa Mięsnego Drąg s.c. dba o swój asortyment i zachowanie wysokiej jakości produktów.
Smak wynikający z tradycji
Smaczne i jakościowe wyroby mięsne to rodzaj produktu, bez którego znaczna część z nas nie wyobraża sobie codziennych posiłków. Zakład Przetwórstwa Mięsnego Drąg s.c. to miejsce, w którym receptury i zamiłowanie do jakościowych produktów przekazane zostały z pokolenia na pokolenie. Staranność, z jaką wykonywane są wyroby, wynika z wieloletniego doświadczenia twórców i pracowników firmy. W zakładzie produkowane są takie wytwory, jak:
- wędliny swojskie,
- wędliny podrobowe,
- mięso wieprzowe,
- mięso wołowe,
- wyroby pieczone,
- kiełbasy i kabanosy,
- szynki, polędwice i wędzonki.
Prowadzimy własny ubój, a dodatkowo pozyskujemy mięso od najlepszych dostawców, którzy mogą zagwarantować nam wysoką jakość. To zaufani partnerzy, którym podobnie, jak nam zależy na najlepszym gatunku mięsa
— podkreślają przedstawiciele firmy.
Naturalne metody wyrobu
W ofercie przedsiębiorstwa znajdują się również wędzonki eko. Naturalne dodatki, brak konserwantów i wypełniaczy, które stają się niebezpieczne dla zdrowia w przypadku nadużywania produktów z ich udziałem. Troska o naturalny smak jest kluczową misją firmy. Dobry skład oznacza, że wędliny stają się źródłem witaminy B i białka zwierzęcego. Dzięki takiemu przygotowaniu produkcji wyroby mogą spożywać zarówno dorośli, jak i dzieci. Tradycyjne metody wyrobu mięsa, brak sztucznych składników i staranna selekcja surowców umożliwia tworzenie najwyższej jakości, której gwarancją jest świeży i dobry smak. Postaw na pewnych dostawców, którzy sztuki uczyli się od doświadczonych twórców.