Czekolada belgijska – recepta na zły nastrój
2020-10-15

Nie ma na świecie osoby, która nie lubiłaby czekolady. A jeśli jest, to z pewnością nie próbowała czekolady belgijskiej. Co ją wyróżnia? Przekonaj się sam!
Co zrobić ze zużytym olejem smażalniczym?
2020-10-13

Odbiór, transport oraz utylizacja tłuszczy i olejów posmażalniczych gastronomicznych – czy jest to wymóg prawny? Jakie firmy zajmują się odbiorem frytury?
Popularne akcesoria do parzenia pysznej kawy
2020-10-19

W zależności od tego, jak bardzo ceni się smak kawy, parzy się ją na różne sposoby.Jak szybko zaparzyć dobrej jakości kawę, aby wydobyć z niej to, co najlepsze
Zaopatrzenie piekarni oraz cukierni - jak znaleźć odpowiednią firmę?
2020-10-13

Solidny dostawca produktów to jedna z kluczowych rzeczy przy prowadzeniu piekarni lub cukierni. Zobacz, na co warto zwracać uwagę wybierając hurtownię spożywcz
Jakie są zastosowania i właściwości skrobi ziemniaczanej?
2020-10-09

Skrobia ziemniaczana stanowi cenny produkt, posiadający korzystne właściwości. Sprawdź, jakie są jej najpopularniejsze zastosowania.
Dlaczego warto korzystać z cateringu dla firm?
2020-10-09

Coraz więcej polskich firm decyduje się na zamówienie cateringu dla swoich pracowników. W jakich sytuacjach warto zdecydować się na taki krok? Przeczytaj!
W jaki sposób powstaje mąka żytnia?
2020-10-07

Choć korzystamy z mąki na co dzień, nie wiemy, w jaki sposób jest ona produkowana oraz czym się różnią poszczególne jej typy. Sprawdźmy, co się za nią kryje.
Mączka grzybowa – proces produkcji i zastosowanie w gastronomii
2020-10-07

Mączka z suszonych grzybów ma szerokie zastosowanie w kuchni – świetnie sprawdza się zarówno jako dodatek do zup, jak i mięs oraz sosów. Zobacz, jak powstaje.
Tytoń fajkowy – czym się charakteryzuje i jaki wybrać?
2020-10-06

Tytoń fajkowy występuje w wielu odmianach, smakach i formach, dlatego wybór odpowiedniego rodzaju nie jest łatwym zadaniem. Sprawdź, na co zwrócić uwagę.
AGD w lokalach gastronomicznych - najważniejsze sprzęty do przechowywania i obróbki termicznej żywności
2020-10-07

Przechowywanie i obróbka żywności wpływają na smak i bezpieczeństwo jej spożycia. Dowiedz się, jak profesjonalnie zabezpieczać ją w lokalach gastronomicznych.