Artykuły z kategorii żywność i używki

Jak kupować pieczywo?

2020-11-26
Brakuje Ci czasu na pieczenie chleba, ale zależy Ci na tym, żeby ten kupiony był smaczny i zdrowy? Sprawdź, czym się należy kierować, wybierając pieczywo!

Zakłady mięsne na terenie Polski pracują przede wszystkim z tuszami wieprzowymi.

2020-11-20
W Polsce branża mięsna pracuje w głównej mierze z tuszami oraz półtuszami wieprzowymi, które rozprowadzane są na terenie całego kraju, jak i za granicą.

Jak otworzyć własną restaurację?

2020-11-16
Marzysz o otwarciu własnej gastronomi ale kompletnie nie wiesz, jak się za to zabrać? Spokojnie! Udzielimy ci kilku bardzo ważnych i cennych wskazówek.

Skrobia jako jeden ze znanych dodatków do żywności.

2020-11-16
Przemysł spożywczy w dużym stopniu wykorzystuje dodatki spożywcze w trakcie tworzenia żywności związanej z wieloma gałęziami tej branży. Sprawdź, co to oznacza

Nowy czy używany sprzęt gastronomiczny?

2020-11-16
Otwarcie restauracji to nie lada wyzwanie. Poza masą papierkowej roboty konieczny jest także zakup sprzętu gastronomicznego. Jaki wybrać - Nowy czy używany?

Wafle tortowe – wszystko, co warto wiedzieć na ich temat

2020-11-16
Wafle tortowe cieszą się ogromną popularnością wśród cukierników i organizatorów imprez. Przeczytaj, z czego powstaje ten produkt i do czego jest stosowany.

Ziemniak, król polskiego stołu, o właściwościach leczniczych.

2020-11-10
Ziemniak to najpopularniejsze polskie warzywo, bez którego wiele posiłków nie mogłoby się obyć, jemy go pod różną postacią, ale ma także właściwości lecznicze.

Współpraca restauracji z hurtowniami artykułów spożywczych

2020-11-11
Wszystkie produkty zostały wcześniej precyzyjnie wyselekcjonowane, zanim znalazły się w markecie lub w restauracji. Jakie są zalety zakupu u hurtownika?

Wafle tortowe - klasyczna podstawa deseru

2021-11-10
Wafel tortowy jest wykorzystywany przez cukierników już ponad 150 lat. Sprawdź, w jaki sposób znalazł tak szerokie zastosowanie w przemyśle cukierniczym!

Poznaj 6 typów mąki pszennej, ich zastosowanie i właściwości odżywcze

2020-12-18
W polskich domach mąka wytwarzana z ziaren pszenicy jest używana od setek lat do wypieków. Poznaj 6 różnych typów mąki pszennej, ich właściwości i zastosowanie
Newsletter